Hlavní obsah

Začíná Autoshow v Praze, přijede i Škoda Karoq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší výstava automobilů v ČR začíná. Ve čtvrtek se otevřou brány výstaviště v Praze Holešovicích a za nimi se představí přes 40 automobilových značek. Objeví se tu spousta novinek, mezi nimiž bude určitě největší zájem o nový model Škoda Karoq.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq bude jedním z největších lákadel výstavy.

Článek

Škoda Karoq se představila zatím jen na zahraničních výstavách, takže v ČR jde o premiéru. Jde o nástupce Škody Yeti, takže se jedná o novinku, která míří přesně k té většině, která dnes kupuje automobily. Ano, vozy SUV už jsou nejprodávanější, takže i Škoda očekává, že Karoq potáhne prodeje. Má na to? To se dozvíme na Autoshow.

Jenže nesmíme zapomínat, že Průmyslový palác bude zásoben opravdu velkým počtem novinek. Bude tu třeba zatím v Čechách neprezentovaný Opel Grandland X, který mohl zatím vidět jen úzký okruh novinářů. [celá zpráva]

Výstavní premiéru v Česku tu má i Ford Fiesta v nové generaci (test jsme přinesli tento týden, najdete ho ZDE), ale bude tu i Jaguar XF Sportbrake, Kia Stonic, Kia Stinger, Maserati Ghibli a GT, Range Rover Velar, Renault Koleos, Seat Arona, Subaru WRX STI, Volkswagen Arteon, či Volvo XC60.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Foto: Tesla

Tesla Model S P100D

A pokud jste fanoušci amerických vozů, pak máme pro vás také dobré zprávy. Objevíte tu i Cadillac CT6 a XT5 a již legendární Corvette ve verzi Grand Sport.

Důležitou součástí Autoshow bude bohatý doprovodný program provázející všechny čtyři výstavní dny. V pátek, sobotu a neděli se uskuteční testovací jízdy zhruba se třemi desítkami osobních vozů vystavujících značek po několikakilometrovém okruhu. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost otestovat například též elektromobil Tesla. Neméně zajímavý bude i druhý ročník srazu tuningových vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám