Hlavní obsah

Dacia nový Duster odhalí za deset dní na frankfurtském autosalonu

Značka Dacia se stala tak populární, že měla i problémy s dodávkami, protože výroba nestíhala. Duster je jedním z nejlépe prodávaných SUV na světových trzích. Jeho nová generace se oficiálně představí na autosalonu ve Frankfurtu.

Foto: Dacia

Nová Dacia Duster

Článek

Dacia dlouho lákala na tenhle nový vůz. Dlouho světem létaly „ověřené“ informace o tom, jak strašně moderní bude, jak dostane rozdělená přední světla, že dostane podvozek Nissanu Qashqai apod. A výsledek?

Foto: Dacia

Od nejsttarší po nejnovější Dacii Duster (zleva)

Podvozek pravděpodobně zůstane ten samý, tedy z předchozího Nissanu X-Trail. Jen má prodloužený rozvor o 100 mm. Karoserie je prakticky stejná. Kdo dlouho neviděl duster naživo, asi jen těžko rozpozná změnu. Ta nejvýraznější je asi v tom, že čelní okno se přesunulo dopředu, takže interiér je výrazně větší. Přední světla jsou trochu plošší, stejně jako maska. A pak ta nejvýraznější změna – zadní světla původně svislá, jsou dnes čtvercová s jakýmsi křížem uvnitř.

Foto: Dacia

Nová Dacia Duster

Foto: Dacia

Nová Dacia Duster

Další změny jsou hlavně v interiéru, kde prý bude modernější přístrojová deska s měkčenými plasty a hlavně velkým displejem infotaimentu s podporou Android Auto a Apple CarPlay. V útrobách auta se pak najde kupa moderních bezpečnostních asistentů, jaké jsou k nalezení u všech ostatních současných aut, které se chlubí větším, než tříhvězdičkovým ohodnocením Euro NCAP, což je známka současného dusteru.

Co bude pod kapotou, se spolu s dalšími podrobnostmi dozvíme až 12 září.

Anketa

Co říkáte na novou Dacii Duster?
Krásný auto!
11,1 %
Pokud to bude pořád za tu cenu, tak dobrý
71,8 %
Nic moc
0,8 %
Znám lepší
1,6 %
Dacii nebrat
14,7 %
Celkem hlasovalo 1237 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám