Hlavní obsah

Britská královská pošta dostane elektrické náklaďáky

Postupný přerod Velké Británie na ekologický stát, který nebude vypouštět jedy do ovzduší, už dávno začal. I Britská královská pošta se přizpůsobuje. Začne používat nové nákladní vozy, které pohání elektřina.

Foto: Arrival

Arrival EV pro Britskou královskou poštu

Článek

Futuristická a elegantní vozidla od firmy Arrival z Branbury, dostane pošta během následujících několika měsíců. Už dnes provozuje tento gigantický britský zaměstnavatel 100 elektrických vozidel pro lokální rozvážky, také od společnosti Arrival.

Foto: Arrival

Současná elektrovozidla Arrival

Nová auta (bude jich na zkoušku zatím jen devět) jsou ale jiná. Jsou to speciálně vyvinutá vozidla konkrétně pro elektrický provoz, zatímco ta současná jsou vlastně upravené nákladní vozy již existujících firem. Elegantní hladký design bude na silnicích nezaměnitelný.

Foto: Arrival

Arrival EV pro Královskou poštu

Foto: Arrival

Arrival EV pro Královskou poštu

Auto nepotřebuje žádný velký dojezd, který je zde 160 km. Půjde o vozy, které budou využívány speciálně pro rozvoz zásilek mezi distribučními centry. Jejich nosnost bude v rozmezí 3,8 až 8,2 tuny. Cenově vyjdou auta na stejné peníze jako naftové verze, a to především proto, že pošta nebude muset platit poplatky za provoz neekologických vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám