Hlavní obsah

Aston Martin ukázal kombi odvozené z modelu Vanquish, dostalo dvanáctiválec

Novinky, maž

Britský Aston Martin ukázal další dva modely, které vznikly ve spolupráci s italským designérským studiem Zagato. Jde o speedster a verzi kombi. Oba vycházejí z modelu Vanquish.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato: všechny čtyři modely

Článek

Aston ukázal hned dva modely najednou: jde o speedster, tedy dvoumístnou otevřenou verzi s ochrannými oblouky za sedačkami, a kombi Shooting Brake s jedním párem dveří.

Astony upravené u italské Zagaty nesou původní rukopis sportovních modelů této britské značky, nově ale působí o dost extravagantněji. Verzi kupé se podrobněji věnujeme v článku z minulého roku. [celá zpráva]

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster

Všechny verze vycházejí z verze Vanquish S, která prostřednictvím šestilitrového dvanáctiválce nabízí výkon rovných 600 koní (441 kW). Standardní provedení jede s tímto motorem přes 320 km/h, dynamické parametry u jednotlivých verzí Aston nezveřejňuje, očekávat lze ale podobnou dynamiku.

Celkem se v rámci Vanquish Zagato vyrobí 325 automobilů, 99 kupé, stejný počet roadsterů, 28 speedsterů a 99 kusů verze Shooting Brake. Prodejní cena nebyla zveřejněna, kromě verze „kombi” jsou už všechna tak jako tak vyprodaná.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám