Hlavní obsah

Škoda Karoq se možná bude vyrábět i v Jižní Americe

Volkswagen si nechal u brazilského patentového úřadu zaregistrovat jméno Tharu. Bude to jméno pro nové SUV prodávané v jihoamerických státech. Podle tamního motoristického časopisu to vypadá, že zdrojem ale bude Škoda.

Škoda Karoq

Článek

Nové SUV má být levné. Vyvíjet nové je zbytečně drahé a zvlášť Volkswagen je na tohle slovo poslední dobou hodně alergický. Takže nové auto bude muset využít podlahovou skupinu již existující, pravděpodobně MQB. To Škoda Karoq splňuje. Ovšem splňuje to i Volkswagen Tiguan nebo Volkswagen T-Roc. Nové auto má být velikostí něco jako Volkswagen Golf, ale na vysokém podvozku. Takže vynecháváme Tiguan.

Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Roc

Podle AutoPapo by byl T-Roc příliš drahý na jihoamerické trhy. A tak se otevírá cesta pro Škodu, která by mohla začít v Argentině vyrábět model Karoq, ovšem pravděpodobně s logem Volkswagen a s názvem Tharu. Nový crossover by měl mít přeplňovanou čtrnáctistovku pod kapotou s výkonem 112 kW (agregát se vyrábí v brazilském Sao Carlos) a posléze také novou zážehovou patnáctistovku.

Už dnes se v jihoamerických teritoriích prodává Volkswagen Tiguan předchozí generace, který se ještě nějakou dobu vyrábět bude, než se Volkswagen Tharu připraví do výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám