Hlavní obsah

Walter Röhrl vs. Mark Webber na závodním okruhu v nové 911 GT2 RS

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche vzalo na závodní okruh dvě legendy motoristického sportu: ostříleného rally veterána Waltera Röhrla a bývalého pilota Formule 1 Marka Webbera. A na video automobilka natáčela, jakým jízdním stylem každý z nich pojede.

Nové 911 GT2 RS – Walter Röhrl vs. Mark WebberVideo: Porsche

 
Článek

Ano, tohle video nemělo mít necelou minutu, ale klidně šestinásobek. Bylo by nesmírně zajímavé poměřit časy obou závodních es. I tak ale stojí za zhlédnutí.

Webber jede profesorsky čistou stopu, takže je velmi rychlý. Výsledný čas ale Porsche nezveřejnilo. Naproti tomu Röhrl jede všechny zatáčky dveřmi napřed, což je sice divácky atraktivní, ztrácí ale cenné desetiny.

Pod kapotou 911 GT2 RS - nejsilnější 911 všech dob - je umístěn 3,6litrový šestiválec typu boxer, dopovaný dvěma turbodmychadly. Výkon motoru dosahuje 620 koní (462 kW). Sprint z klidu na stokilometrovou rychlost zvládne nová 911 GT2 RS za 3,5 vteřiny, 0-200 km/h je otázkou 9,8 vteřin a nejvyšší rychlost dosahuje 340 km/h. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám