Hlavní obsah

Prahou projíždí kamuflovaný prototyp nového Mercedesu třídy A

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Praze je možné spatřit testovací prototypy nejenom domácí Škody, ale i Mercedesu, který má jednu z testovacích centrál i v Česku. Aktuální úlovek je tak dobře maskovaný, že zdánlivě není vůbec zřejmé, o jaký nový model se jedná.

Foto: Novinky

Kamuflovaný prototyp v centru Prahy

Článek

Fotografii automobilu s německou registrační značkou zachycenou při průjezdu centrem Prahy nám poslal čtenář. Jisté je, že jde o karosářskou verzi hatchback, kamufláž je ovšem vskutku masivní. Na první pohled není zřejmé, o jaký model se jedná. Soudě dle zakončení zádě to není Kia, Hyundai ani Škoda. Kulatá světla by mohla být od Alfy Romeo či od Mazdy, obě automobilky však v dohledné době hatchback představit nehodlají.

Foto: čtenář Novinek, Novinky

Testovací mercedes poblíž Masarykova nádraží v Praze

O jaký model tedy jde? Tipujeme, že to bude Mercedes-Benz třídy A. Porovnali jsme špionážní fotografie i na zahraničních serverech a soudě dle zadního zakončení a celkových tvarů, je velice pravděpodobné, že jde o nové „áčko”. Pokud se podíváte pozorně, všimnete si stejně tvarovaného (nejspíš falešného) víčka nádrže umístěného vlevo (mercedesy jej mají standardně vpravo). A stejná jsou i kola nebo dveřní kliky.

Navíc mercedesy se v Praze testují pravidelně, protože firma MBtech, která testování částečně zajišťuje, má pobočky v Mladé Boleslavi, v Plzni i v hlavním městě.

Jediný detail, který nesedí, jsou zadní svítilny. Na jiných fotkách jsou vodorovné, fotografie z Prahy je má kulaté. Jenže když se podíváte pozorně, na starších fotografiích uvidíte, že zadní světla jsou přelepená fólií, což nejnovější úlovek z pražských ulic nemá.

Reklama

Výběr článků

Načítám