Hlavní obsah

TVR ukazuje svoje osmiválcové srdce

Po klinické smrti britské automobilky TVR a po rádoby vzkříšení ruským miliardářem je konečně firma zpátky v britských rukách a vypadá to, že ve správných. Postupné odhalování nového modelu ukazuje fantastické srdce vozu.

Foto: TVR

Nové TVR

Článek

Nové TVR se představí až osmého září, ale už teď je prý omezená pětisetkusová edice vyprodaná. Cena je prý přitom někde kolem 2,8 miliónu korun. Ale to zákazníky neodradilo. Ti chtěli TVR zpátky. Značku, která přinesla na silnice taková jména jako Cerbera nebo Griffith.

Nové auto je pro ty, kteří nesložili zálohu, a tudíž nemají informace napřímo, odhalováno jen po částech. Teď ukázali techniku, která je pod kapotou. Jde o vidlicový osmiválec o objemu pět litrů, který volně dýchá atmosférický tlak. Autorem je Cosworth, a tak je zaručeno, že tohle bude prvotřídní agregát. Výkon 358 kW (486 koní) je hnán na zadní kola.

Foto: TVR

Nové TVR

Foto: TVR

Nové TVR

Poslední fotografie ukazuje, že motor je posazen daleko za přední nápravu, takže rozložení hmotnosti bude vynikající. Nemusíme tedy pochybovat, že by auto nedosáhlo maximální rychlosti 322 km/h a zrychlení na stovku za méně než čtyři sekundy. Vždyť hmotnost auta je kolem 1200 kg, což je i hmotnost Škody Octavia, jenže s litrovým tříválcem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám