Hlavní obsah

Kaskadér s Jaguarem E-Pace skočil otočku o 270 stupňů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar během premiér svých modelů vymýšlí nejrůznější kaskadérské kousky. Měli jsme tu průjezd na loopingové dráze, nu a teď během uvedení E-Pace skočil kaskadér Terry Grant s tímto autem otočku o 270 stupňů.

BEZ KOMENTÁŘE: Kaskadér s Jaguarem E-Pace skočil otočku o 270 stupňů Video: Jaguar

 
Článek

Kaskadér Terry Grant už pro Jaguar v roce 2015 projel s F-pace smyčkou vysokou 19,08 metru. Nyní provedl další rekordní kousek: 15,3 metru dlouhý skok s otočením vozu o 270 stupňů kolem vlastní osy (takzvaný barrel roll). A Jaguar E-Pace byl díky tomu zapsán do Guinnessovy knihy rekordů, stejně jako u loopingu.

Příprava na skok s E-Pacem zabrala měsíce příprav, nejprve se náročný skok simuloval na počítačích, pak přišlo na řadu reálné auto, které ale bylo řízeno samočinně a dopadalo do obří nafukovací „peřiny”. Až poté se za volant posadil skutečný řidič. Ten potřeboval 160 metrů dlouhou dráhu pro rozjezd, samotný let autem trval 15 metrů a na řidiče v tu chvíli působilo 5,5 G.

Terry Grant je držitelem několika světových rekordů, kromě dvou výše uvedených mj. zajel v rekordním čase jednu míli po dvou kolech. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Jaguar E-Pace - jak se připravoval rekordní skokVideo: Jaguar

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám