Hlavní obsah

Na Loučeni se ukážou historické unikáty, Ferrari zde oslaví sedmdesátiny

Novinky, maž

Nadcházející víkend bude na zámku Loučeň, který se nachází zhruba čtyřicet kilometrů od Prahy směrem na Mladou Boleslav, patřit historickým automobilům. Na čtvrtém ročníku akce Chateau Loučeň Concours d´Elegance oslaví tuzemské zastoupení Ferrari 70 let od vzniku této slavné značky.

Foto: Chateau Loučeň Concours d´Elegance

Momentka z loňského třetího ročníku Chateau Loučeň Concours d´Elegance

Článek

Čtvrtý ročník přehlídky automobilové krásy je zaměřen na oslavu 70 let značky Ferrari. Organizátoři přislíbili například modely 250 GT Lusso, 275 GTC (vítěz z Nürburgringu 1966) nebo 365 GTB 4 Daytona. Tyto vozy byly k vidění v Národním technickém muzeu v Praze na dočasné výstavě.

„Vůz 275 GTC je zvláštní zejména tím, že hned v roce 1966, kdy byl vyroben, vyhrál závod mistrovství světa na 1000 kilometrů na Nürburgringu," uvedl Robert Pergl, spoluorganizátor výstavy.

Foto: ČTK

Vzácné Ferrari 275 GTC

Za stejný vůz podle něj nedávno sběratel v aukci zaplatil tři milióny eur (zhruba 81 miliónů korun). Modelem 330 GT zase podle Pergla jezdil v šedesátých letech do práce sám zakladatel slavné automobilky Enzo Ferrari.

Na přehlídce na loučeňském zámku budou k vidění desítky automobilů od Ferrari (včetně monopostu Formule 1), některé z nich budou v Česku vystaveny poprvé. Jejich celková orientační cena je podle Pergla 1,8 miliardy korun.

Foto: Škoda Auto

Škoda 935 Dynamic (1935)

K vidění 80 veteránů

Organizátoři uvádějí, že poprvé v Česku bude vystavena replika jednoho z nejkrásnějších aut na světě Bugatti T57 Atlantic. Nebudou chybět ani historické modely od Tatry nebo Škody.

Mladoboleslavská automobilka zde ukáže proudnicový prototyp 935 Dynamic, Superb 4000 s vidlicovým osmiválcem a vůz střední třídy z poloviny 30. let - Rapid. Celkem by mělo být k vidění na 80 historických automobilů v dokonalém technickém stavu.

Výstava potrvá po oba víkendové dny, jednodenní vstupné přijde na 500 korun (děti do 15 let mají v doprovodu dospělé osoby vstup zdarma).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám