Hlavní obsah

Osmá generace nejluxusnějšího auta světa se ukáže koncem července

Novinky, maž

Rolls-Royce Phantom je považován za nejluxusnější automobil, jaký si můžete koupit. Sedmá generace se přestala vyrábět letos v únoru, automobilka nyní oznámila, že ve čtvrtek 27. července se na speciální prezentaci v Londýně ukáže generace osmá.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom (upoutávka, červen 2018).

Článek

Rolls-Royce o nové, v pořadí již osmé generaci superluxusního sedanu Phantom zatím neřekl prakticky nic. Víme jenom to, kdy a kde se ukáže. Phantom bude postaven na nové platformě, která více využívá hliník. Stejnou platformu dostane i chystané SUV. Současné šasi u phantomu bylo specifické a vyvinuté na míru, menší modely od Roll-Roycu stály na podvozku BMW řady 7.

Nová platforma umožní dodávat phantom nejenom se zadním pohonem, ale vůbec poprvé i v provedení s poháněnými oběma nápravami. V nabídce jistojistě budou benzínové osmiválce a dvanáctiválce z líhně BMW (vlastníka Rolls-Roycu), dieselový agregát nepředpokládáme. Slavná automobilka z Goodwoodu sice bude vyrábět i SUV, od naftových motorů se ale stále drží dále.

K zákazníkům se dostane v roce 2018

Více už vám neřekneme, za necelé dva měsíce, až proběhne světová premiéra v luxusní londýnské čtvrti Mayfair, budeme moudřejší. Výroba osmé generace phantomu bude zahájena o letošních prázdninách a první zákazníci se dočkají zkraje příštího roku.

Levné to ale rozhodně nebude, protože pokud přemýšlíte nad cenou nejluxusnějšího auta světa, nemůžete si jej zřejmě dovolit. Samotná automobilka stejně ceny svých modelů sděluje až při objednání.

Foto: Rolls-Royce

Poslední Rolls-Royce Phantom

Foto: Rolls-Royce

Poslední Rolls-Royce Phantom

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám