Hlavní obsah

Na mostecký okruh se sjedou historická závodní auta a formule

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mosteckém autodromu budou o víkendu 13. a 14. května závodit historické formule a cestovní vozy z minulého století. Na akci nazvané The Most Historic Grand Prix budou k vidění i další veterány, kterých se zatím nahlásilo bezmála sto padesát.

Foto: Autodrom Most

Brabham BT7/F1-1-63 Coventry-Climax

Článek

„The Most Historic Grand Prix představí vozy formule Junior z padesátých a šedesátých let. Dále se v samostatném závodě představí vozy Historic Grand Prix Cars Association, které se zúčastňovaly velkých cen v letech 1930 až 1960,” uvedl pro Novinky.cz Jan Foukal z mosteckého autodromu.

Dále budou k vidění britské vozy Grand Turismo v závodě nazvaném Triumph Competition and British HTGT. Ve startovním poli jsou zastoupeny známé modely značek MG, Morgan, Triumph nebo Lotus.

Foto: Autodrom Most

Závody britských cestovních vozů

Další závod potěší milovníky starých socialistických vozidel. Jeden ze závodů nadcházejícího víkendu totiž zahrnuje souboje formulových i cestovních vozů bývalého Poháru míru a přátelství socialistických zemí - formule Easter, Mondial a cestovní vozy značek Škoda, VAZ Žiguli, Melkus či Trabant.

Mezi největší plechové hvězdy bude patřit nejstarší exemplář závodního pole Maserati 6CM z roku 1937 a také Brabham BT7/F1-1-63 Coventry-Climax, vítěz dvou závodů světového šampionátu F1 z roku 1964.

Jednodenní vstupné pro jednu osobu přijde na 250 korun.

Foto: Autodrom Most

Momentka z minulého ročníku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám