Hlavní obsah

V Dubaji odměnili bezpečné řidiče zlatými auty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco u nás se řidiči vychovávají pokutami a načtenými body, v Dubaji je to naopak. Systém takzvaných bílých bodů má motivovat řidiče jezdit slušně a ohleduplně. Ty nejlepší pak ocení v královském stylu.

Ceny dubajské policie pro bezpečné řidičeVideo: Dubajská policie

 
Článek

V Dubaji, kde litr benzínu stojí méně než minerálka a životní úroveň je tak vysoká, že tu je největší odbytiště vozů Bugatti, Lamborghini nebo Rolls-Royce, už několik let funguje systém bílých bodů, které motivují řidiče, aby nejezdili ve svých supersilných autech rychle.

A ty nejlepší pak oceňují na galavečeru. Ten poslední se odehrál v luxusním hotelu Habtoor Grand Resort, kde byly předány ceny 2000 lidem, kteří byli v tomto nejlepší, nebo byli vylosováni v loterii. Těmi nejlepšími dubajskými řidiči byli vyhlášeni Bilal Atiq Bilal a Sara Juma Rabee Khwaidem.

Získali zlatá auta. Samozřejmě jen modely, ale i tak je tohle určitě mnohem zajímavější než bodový systém u nás. Samozřejmě že všem 2000 vítězům nedali tyto modely, ostatní dostali další věcné ceny jako finanční odměny apod.

Ceny předával sám vrchní velitel policejních sborů generálmajor Abdullah Al Marri.

Foto: Facebook dubajské policie

Bugatti Veyron dubajské policie

Dubaj je známá svou policejní jednotkou ne proto, že by nějak často rozdávala zlaté sošky, ale tím, že jejich vozový park je nejlepší na světě. V tamních garážích stojí takové skvosty jako Bugatti Veyron, Aston Martin One 77, Lamborghini Huracán a mnoho dalších. Vše samozřejmě v policejních barvách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám