Hlavní obsah

Mercedes plánuje osm modelů s pohonem předních kol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dávno nemá Mercedes jen auta s pohonem zadních kol. Už dávno se přestěhovaly u menších modelů hnací hřídele k předním kolům. A bude jich ještě víc.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept A Sedan (2017)

Článek

Kdybychom řekli, že Mercedes-Benz je spokojen s prodeji vozidel s předním pohonem, asi bychom byli příliš mírní. Zdá se totiž, že zákazníkům je úplně jedno, jestli mají sílu vedenou na přední či zadní kola a jediní, kdo to řeší, jsou milovníci sportovní jízdy. Ale ti spíš sáhnou po větších a výkonnějších vozech s klasickou koncepcí motor vpředu – pohon zadních kol.

Ola Källenius, jeden ze šéfů Mercedesu, se pro časopis Car and Driver rozpovídal o tom, že na stole je dalších osm vozidel, která mají koncepci „vše vpředu“. Budou stát na MFA2, což je modulární platforma pro vozy s předním pohonem druhé generace.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake (2014)

Jaká auta to budou? To samozřejmě přesně neuvedl, ale není těžké je rozklíčovat. Dnes už na architektuře první generace fungují například řady CLA, GLA a B, které jednou dostanou svého nástupce. A chceme-li něco nového, klidně se můžeme podívat na koncept vozu A sedan, který nastavuje zrcadlo budoucímu designu. Auta se už nebudou snižovat. To nepřispívá k pohodlí cestujících. A sedan ukazuje, že i celkem vzpřímené auto může vypadat velmi sportovně.

Z dalších vozidel se dočkáme asi malého crossoveru GLB. Jaký bude? To zatím nikdo neví. Prý se to dozvíme příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám