Hlavní obsah

Ženeva: Volkswagen Arteon je pekelně sexy auto

Nástupce modelu Volkswagen Passat CC byl představen na tradičním předvečeru autosalonu v Ženevě. Navazuje na dva roky starý koncept Sport Coupe Concept GTE, proti kterému je snad ještě víc sexy.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Článek

Je jasné, že i Volkswagen umí sexy auta. Kdo tomu nevěřil, ten to teď ví jistě. Dynamická karoserie čtyřdveřového kupé (firma jej tituluje jako fastback) je dlouhá (4862 mm), což je dokonce o 94 mm delší než klasický Volkswagen Passat. Přitom je ale o 28 mm nižší (1427 mm) a o 40 mm širší (1871 mm). I proto je auto tak elegantní – je dlouhé, široké a nízké. Navíc má auto novou přední masku a diodové světlomety, které jsou jasným znakem tohoto vozu.

Volkswagen Arteon R LineVideo: Volkswagen

Interiér je také velmi pěkný, i když tady už trochu prohrává svou typizací. Krásné horizontální mřížování přístrojové desky nabourává standardní střední část s klimatizací, řadicí pákou apod. Navigace na první pohled vypadá tradičně, ale tlačítka jsou dotyková, nikoliv mechanická. Ostatně výbava auta má být opravdu na úrovni. Už ta základní výbava má mít tempomat, elektricky stavitelná sedadla, kůží obšitý volant apod.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Arteon

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Arteon

Pod kapotou se objeví nová zážehová patnáctistovka s výkonem 110 kW (148 koní). Nad ní pak bude dvoulitr se 140 nebo 206 kW (188 nebo 276 koní). Diesel bude pouze dvoulitr, ale zato s trojitou výkonovou škálou – 110, 140 a 176 kW (148, 188 a 236 koní). Samozřejmě že v nabídce bude jak pohon předních kol, tak i 4Motion.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Pro české chalupáře tohle auto není, ale i tak nabízí velmi úctyhodný zavazadelník, který v základním uspořádání má 536 litrů, po sklopení sedadel pak 1557 litrů.

Auto se začne prodávat v červenci tohoto roku. Ceny zatím neznáme. Víme, že se bude vyrábět v Emdenu, kde je zatím volná kapacita kvůli malému zájmu o klasický Volkswagen Passat.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Arteon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám