Hlavní obsah

Na motorce nehraje profese žádnou roli

Právo, Miroslav Homola
Praha

Svébytnou a hodně početnou partou nadšenců jsou motorkáři, kteří ode dneška míří na letošní Motosalon, největší výstavu motocyklů a všeho, co k nim patří, do areálu v Praze-Letňanech. Mezi milovníky jedné stopy tam lze potkat lidi různých profesí, i když – jak oni sami říkají – na motorce nehraje povolání žádnou roli. Chybět mezi nimi nebudou ani herec a tanečník Jan Révai či herec Pavel Liška.

Foto: archív Motosalonu

Pavel Liška (vpravo) a Jan Révai jsou kamarádi, které spojuje láska k motocyklům.

Článek

Za sebou mají společné motorkářské výpravy. V roce 2013 se vydali na Kavkaz, o dva roky později na jih Ameriky. Kam pojedou příště? „Určitě se s Pavlem zase někam podíváme,“ potvrdil Révai. Přesný termín ale zatím nemají. „Vlastně zatím ani nevím, kam pojedeme. Jen to, že se opět vydáme někam do neznáma,“ sdělil herec, který si motocykl osedlal až ve třiceti letech.

Na Motosalon zamíří i herečka Daniela Šinkorová, která propadla kouzlu skútru. Jejím snem je dámský Harley-Davidson. Se zahájením sezóny však na rozdíl od mužských kolegů ještě pár dnů počká, než se skutečně oteplí.

Vystoupí i kaskadéři

Skvělou podívanou v doprovodném programu nabídne kaskadérská skupina Crazy Day s novou show. Chybět nebudou ani ukázky enduroškoly či mladého motocyklového sportu – moto gymkhany, tedy slalomu na motocyklech.

Probíhat budou i besedy a autogramiády s jezdci Rallye Dakar a dalšími osobnostmi motosvěta. Do Letňan přijede i nejlepší český stunt rider (kaskadér na motorce) Martin Krátký, který se řadí v této disciplíně mezi evropskou špičku.

Aktivní motorkáři si mohou vyzkoušet testování skútrů, letos značky Honda. Nebude chybět ani spanilá jízda harleyářů, kteří přijedou v hojném počtu v sobotu ve 14 hodin přímo na Motosalon. Součástí přehlídky je již tradičně i anketa Motocykl roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám