Hlavní obsah

Italdesign Speciali: pět kusů unikátního sporťáku

Italská designérská firma Italdesign vytvořila novou divizi Automobili Speciali, která se bude zaměřovat na stavbu unikátních aut. Prvním kusem je tohle převlečené lamborghini.

Foto: Italdesign

Italdesign Speciali

Článek

Nejbohatší lidé světa, kteří chtějí své peníze investovat do automobilů, právě zbystřili pozornost. Pro ně vznikla Automobili Speciali, která bude vyrábět unikátní vozy, jež navrhne studio Italdesign. Italdesign Speciali je první auto, které za neupřesněnou sumu zamíří k pěti sběratelům nebo, chcete-li, investorům.

Podvozek auta je částečně z hliníku, karoserie je ovšem kompletně karbonová. Motor je vidlicový desetiválec o objemu 5,2 litru, který je usazen uprostřed vozu. Ano, samozřejmě že tohle je motor z Audi R8 V10 Plus nebo Lamborghini Huracán. Výkon má 449 kW (610 koní) a točivý moment 560 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h auto zvládne za 3,2 sekundy a maximální rychlost je 330 km/h.

Foto: Italdesign

Italdesign Speciali

Foto: Italdesign

Italdesign Speciali

Pokud se podíváme na design vozu, uvidíme, že tohle je taková kombinace vozu F1, speciálu DTM a lamborghini. Hromady difuzorů, křidélek, vstupů pro chladicí vzduch a výdechů pro horký vzduch vypadají, jako by v Italdesignu vzali všechny sny a tužkou nakreslené vozy ve školních sešitech a dali je dohromady. Auto vypadá rychle, zběsile, agresivně… ale tak nějak prvoplánově.

Ale zákazníci si nemůžou stěžovat. Každé auto z pětikusové série bude jiné. Zákazníci budou moci na voze vlastně pracovat sami. Upraví si ho podle svého vkusu. A nepůjde prý jen o barvu karoserie nebo materiál na sedačkách. Takže auto, které bude na autosalonu, si asi vysnil nějaký zákazník sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám