Hlavní obsah

Mercedes-Maybach G650 Landaulet: nejluxusnější sériový off-road světa

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes se nevšedních modelů nebojí. Po šestikolovém pick-upu a extrémně zvýšené třídě G přichází další model postavený na základu „géčka”. Mercedes-Maybach G650 Landaulet pohání dvanáctiválec a zpracováním a nabízeným prostorem přináší nejluxusnější sériový off-road světa.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

 
Článek

Proti standardní třídě G narostlo tohle provedení do délky o více než půl metru. Mercedes-Maybach G650 Landaulet je dlouhý 5345 mm a vysoký 2235 mm. Rozvor náprav má hodnotu extrémních 3428 mm, což je o 578 mm více. Odnímatelná střecha je stylově plátěná.

Jde - jak vyplývá ze samotného názvu - o velmi neobvyklou karosářskou verzi landaulet, což znamená, že střechu lze sundat pouze v prostoru zadních cestujících. Automobil je čtyřmístný a prostor pro zadní cestující má parametry nefalšované limuzíny - už jenom provedením zadních křesel a rovněž nabízeným prostorem.

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017)

V12 s 1000 newtonmetry

Mimochodem prostor zadních sedadel a řidiče je oddělen přepážkou, kterou zadní cestující obsluhují pohodlně tlačítkem. Vzadu nechybí ani multimediální systém se dvěma obrazovkami nebo masážní funkce.

O pohon se stará benzínový V12; ten dosahuje nejvýše 463 kW (630 k) a točivý moment vrcholí na hodnotě 1 000 Nm. Jaké bude zrychlení či spotřeba ale automobilka neuvedla.

Test Mercedes-Benz G 500 4×4Video: Novinky

Vyrobí se pouze 99 kusů, cenu ale automobilka nezveřejnila. Vzhledem k tomu, že G 500 4x4^2 stojí šest miliónů, v tomto případě bychom si tipli rovných deset. Světovou výstavní premiéru bude mít tento model na ženevském autosalonu zkraje března.

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017)

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017)

Reklama

Výběr článků

Načítám