Hlavní obsah

Karosárny vytáhnou na autosalonu zajímavé koncepty

Pininfarina i Italdesign nabídnou na autosalonu v Ženevě koncepty aut, které opět půjdou spíš směrem k bohatým zákazníkům než k masám.

Foto: Pininfarina

Koncept od Pininfariny a Hybrid Kinetic Group bude sedan

Článek

Autosalon v Ženevě začíná už za necelý měsíc a jednotlivé společnosti se už pomalu začínají chlubit tím, co bude na akci k vidění. I když zatím není mnoho informací k dispozici, zveřejněné fotografie některé zajímavé detaily odhalují.

Společnost Pininfarina se dala protentokrát dohromady s hongkongskou firmou Hybrid Kinetic Group. Ta má v popisu své činnosti vývoj, výrobu a marketing automobilů s pohonnými jednotkami na nová paliva.

Pro tuto firmu je to první koncept. Pravděpodobně půjde o elektrický sedan. Ovšem ještě si počkáme na informace o tom, kde bude elektřinu brát. Může to být klasický elektromobil nebo vezme energii z palivových článků.

Foto: Italdesign

Další koncept představí Italdesign

Foto: Italdesign

Další koncept představí Italdesign

To Italdesign uvolnil fotky detailů nového konceptu, kterým pravděpodobně bude sporťák s motorem uprostřed. Na fotce vidíme například velké karbonové křídlo. O co půjde? Sázíme se, že tu bude technika buď z Audi R8 nebo z Lamborghini Huracan.

To nemusí být přitažené za vlasy, vždyť Lamborghini má v téhle karosárně devadesátiprocentní podíl. Ovšem pravděpodobně bude agregát doplněn elektromotorem, který by měl vůz nadopovat výkonem nad hranici dosud maximálních limitů nejvýkonnějšího vozu značky s býkem ve znaku.

Ještě bychom chtěli připomenout, že karosárna Pininfarina se podílela také na přípravě sporťáku Fittipaldi, za kterým stojí stejnojmenný slavný závodní jezdec. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám