Hlavní obsah

Je to auto, nebo hračka? Originální tříkolka pro děti stojí 250 tisíc korun

Britský malovýrobce originálních vozů Morgan před lety představil zajímavou tříkolku ThreeWheeler. Pak přišla jeho elektrická verze EV3. Teď je tu další podobný projekt. Tentokrát ovšem ne pro dospělé, ale pro děti.

Foto: Morgan

Morgan Junior EV

Článek

Ano, tohle není auto, které byste mohli osedlat a vyrazit s ním třeba do Chorvatska na dovolenou. Tohle je autíčko pro nejmenší, kterým jejich rodiče dokážou koupit něco, co stojí víc než hodně.

Morgan Junior EV je totiž auto pro děti, které i s daní přijde na 7995 liber, což je v přepočtu asi 252 000 korun. Ovšem je třeba si připomenout, že ani auta Morgan nejsou z laciného kraje, takže nadšenci a fanoušci téhle značky nemají do kapsy hluboko.

Foto: Morgan

Morgan Junior EV

Foto: Morgan

Morgan Junior EV

Tahle miniaturní tříkolová hračka je také poháněná elektrikou. Ovšem maximální rychlost je omezena na 16 km/h. Šestnáct kilometrů je také maximální dojezd, který ale samozřejmě záleží na stylu jízdy. Na plnou kapacitu se Junior EV nabije za čtyři hodiny.

V nabídce jsou auta s barvou karoserie zelená, červená a slonová kost a s čalouněním sedadla v černé kůži. Ovšem i pro tohle auto nabízí firma stejný příplatek jako pro své skutečné vozy, tedy možnost vybrání jednoho ze 40 000 odstínů barvy. Kdo by chtěl, je možné auto polepit i nálepkami, jaké se dávají na vozy Morgan.

Foto: Morgan

Morgan Junior EV

Pokud se ptáte, co stojí takové peníze, pak je to třeba to, že světla jsou funkční, základ je samozřejmě ze dřeva a z hliníku a detaily pěkně odkazují na skutečné „dospělé“ vozy.

Zbývá dodat, že autíčko je pro děti od šesti let, má plné evropské schválení a roční záruku.

Foto: Morgan

Morgan EV3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám