Hlavní obsah

Nový Volkswagen Golf bude lehčí, silnější a hybridní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace Volkswagenu Golf se představí v roce 2019. O rok později prý přijde i nejsilnější verze GTI. Nebudou chybět všechny verze – tří i pětidveřový hatchback i kombi. A co ještě?

Foto: Volkswagen

Bude nová generace vypadat třeba jako tenhle koncept Volkswagen Golf GTE Sport? Asi spíš ne.

Článek

Základem auta bude přeplňovaný litrový tříválec. Ale jak jsme už předeslali, doba downsizingu už pominula a s novou legislativou měření emisí a spotřeby už nebudou moct automobilky podvádět s nějakým rádoby zmenšováním agregátů. A tak nějaká dvanáctistovka už nebude v nabídce. Naopak. Všechny ostatní motory dostanou shodný objem 1,5 litru, a to jak v benzínové, tak i v naftové verzi.

Vlastně ne. Nejsilnější verze budou mít stále dva litry. Nafťák i benzíňák. Ten bude samozřejmě součástí modelu GTI.

Foto: VW

Volkswagen Golf (2016)

O tomhle autě si trochu popovídáme víc. Prý by měl být nejsilnější a nejrychlejší golfík GTI. Dosáhne toho tím, že se agregát doplní 48voltovým elektrickým okruhem a elektromotorem. Standardem pak bude dvouspojková sedmistupňová převodovka DSG. A navíc – spalovací motor nebude mít turbo, ale elektricky hnaný kompresor. Ten teď vyvíjí Audi a dostanou ho i další vozy v rámci koncernu VW. Jak je vidět, Dieselgate utnula i soukromničení jednotlivých značek.

Ale když jsme už u hybridu, ten by se měl objevit pod kapotou golfu i v klasičtější rodinné verzi. Samozřejmě že ne s tím dvoulitrem.

Další perlička – Volkswagen už před několika měsíci neoficiálně rozšířil zprávu, že pracuje na motorech s filtry pevných částic i pro benzínové motory. A nový Volkswagen Golf by měl být asi tím prvním, kdo tuhle zázračnou techniku dostane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám