Hlavní obsah

Passaty se neprodávají, Volkswagen chystá další odstávku

Automobilka Volkswagen plánuje další odstávku výroby v jedné ze svých největších továren v Německu, důvodem je klesající poptávka po modelech Passat, oznámila firma. Volkswagen už minulý týden uvedl, že v továrně v severoněmeckém Emdenu přeruší provoz od 25. ledna do 3. února a následně ještě 21. února.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Passat

Článek

„Máme problémy v Anglii, Turecku a Rusku,” řekl mluvčí podniku. „Poptávka po vozech Passat klesá, nemůžeme vyloučit další odstávku výroby,” dodal. Závod v Emdenu, který zaměstnává kolem 9000 lidí, podle čtvrteční zprávy nebude vyrábět ani 16., 17. a 21. února.

Továrna v Emdenu je nyní na pokles poptávky po vozech VW Passat obzvlášť citlivá. V říjnu totiž ukončila výrobu vozů CC a ještě nespustila produkci nového modelu Arteon, poznamenala agentura Reuters.

Koncern Volkswagen loni navzdory skandálu s měřením emisí zvýšil celkový prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 miliónu vozů. Pravděpodobně tak vystřídal japonského konkurenta Toyota Motor v čele světového automobilového trhu. Součástí Volkswagenu je i mladoboleslavská Škoda Auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám