Hlavní obsah

Většího bratra kodiaqu bude VW nabízet s paketem R-Line

Novinky, maž

Pětimetrové SUV Volkswagen Atlas vypadá docela nudně a potichu to přiznali i někteří vedoucí pracovníci tohoto německého koncernu. Trochu vylepšit design by mohl optický paket R-line, jehož první snímky nyní automobilka ukázala.

Foto: VW

Volkswagen Atlas R-Line (2017)

Článek

Atlas se ve světové premiéře ukázal zkraje listopadu na autosalonu v Los Angeles, zmiňovaný optický paket pak uvidí návštěvníci detroitského autosalonu, který začíná právě tento týden.

Co R-line verze přináší nového? Výrazněji tvarované nárazníky, mohutnější boční prahy a 20palcová litá kola. Vně i uvnitř vozu jsou plaketky s logem R-Line, pedály jsou pak hliníkové.

Foto: VW

Volkswagen Atlas R-Line (2017)

Celkový dojem z fotografií není o moc lepší než u běžné verze, která opravdu mnoho krásy nepobrala. Atlas má následující rozměrové parametry: 5037 mm na délku, 1979 mm na šířku a 1768 mm na výšku. Uvnitř je místo pro sedm cestujících ve třech řadách.

Dva motory, ani jeden naftový

Základní motorizací pro atlas je přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI o výkonu 242 k (178 kW), benzínový šestiválec nabídne výkon 280 koní (206 kW). V obou případech jsou agregáty spojeny s osmistupňovým automatem DSG. Dieselový motor se nebude nabízet ani jeden, důvody netřeba podrobněji rozpitvávat.

Foto: VW

Volkswagen Atlas R-Line (2017)

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas

Spekuluje se, že v Evropě by se mohl prodávat pod označením Teramont. Zatím ale vůbec není zřejmé, zda se tento model postavený na platformě MQB podívá i na Starý kontinent.

„Rodinné SUV”, jak jej sám VW na americkém trhu nazývá, zatím nemá na zdejším trhu oficiálně stanovenou prodejní cenu.

Foto: VW

Volkswagen Atlas R-Line (2017)

Anketa

Líbí se vám vzhled Volkswagenu Atlas?
Ano, obě verze
29,3 %
Ne, ani jedna
62,7 %
Ano, pouze verze R-line
5,9 %
Ano, pouze základní verze (bez paketu R-line)
2,1 %
Celkem hlasovalo 727 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám