Hlavní obsah

Novým prezidentem sdružení autoprůmyslu je Wojnar ze Škody

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentem Sdružení automobilového průmyslu v úterý zvolila rada ředitelů na čtyři roky člena představenstva Škody Auto Bohdana Wojnara. Vystřídal Martina Jahna, který se po devíti letech funkce vzdal kvůli svému pracovnímu angažmá v Číně.

Foto: René Fluger, ČTK

Novým prezidentem Sdružení automobilového průmyslu se stal člen představenstva Škody Auto Bohdan Wojnar (na snímku z 22. ledna 2015).

Článek

Wojnar připomněl, že celý automobilový průmysl v současnosti prochází obrovskými změnami.

„Digitalizace, automatizace, konektivita a autonomní řízení budou hybateli následujících let. Měnit se bude také sdružení. Mým hlavním úkolem proto bude ve spolupráci s představenstvem a se sekretariátem modernizovat sdružení tak, aby tvořilo efektivní a kompetentní platformu, která český automobilový průmysl v těchto změnách doprovodí,” řekl Wojnar.

Wojnar působil pět let v představenstvu Škody 

Bohdan Wojnar (*1960) vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. V roce 1993 absolvoval mezinárodní studium European Business School v Praze.

Wojnar působil ve Škodě od roku 1985, kdy pracoval v ekonomické oblasti. Od roku 1996 působil jako vedoucí controllingu, na této pozici setrval deset let. V letech 2008 až 2010 byl členem představenstva pro personální oblast ve Volkswagen Slovakia. Bohdan Wojnar je od roku 2011 viceprezidentem Sdružení automobilového průmyslu AutoSAP, od roku 2013 členem představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Od prvního ledna 2011 Wojnar působil jako člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů ve Škoda Auto.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám