Hlavní obsah

Mercedes poodhalil nové E Coupé, překvapení nečekejte

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz ukázal první upoutávku k nové třídě E Coupe. Ta se kompletně odhalí už tuto středu, přičemž předpokládáme světovou výstavní premiéru v lednu na detroitském autosalonu.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes-Benz E-Class Coupé Video: Mercedes Benz

 
Článek

Pokud nebudeme počítat supersportovní AMG GT, má Mercedes v nabídce tři kupé: třídu C, E a S. Prostřední jmenovaná se zakrátko objeví v nové generaci, která do prodeje přijde v půlce příštího roku. Designově přesně v duchu tradic a rozměrů zapadá mezi C a S, jež poznáte podle užších zadních světel. Jinak jsou oba modely na první pohled hodně podobné.

Foto: LL, Novinky

Mercedes-Benz C 220d Coupe

Informace k použité technice zatím chybějí, předpokládáme, že většina z nich bude dostupná už tuto středu, kdy automobilka poprvé ukáže první fotografie. Samozřejmostí je pak použití stejné techniky jako v případě současné třídy E (sedan a kombi). Pohonné jednotky budou čtyři, přičemž diesel bude v nabídce vcelku logicky jediný (dvoulitrový čtyřválec a 194 koní).

Benzínové jednotky zahrnují dva přeplňované dvoulitry (184 a 245 k); vrcholem do příchodu AMG verze je pak třílitrový vidlicový šestiválec o výkonu 333 koní. Všechny varianty mají standardně devítistupňový automat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám