Hlavní obsah

Hyundai bude v Nošovicích vyrábět i30 fastback, půjde po octavii

Novinky, maž

České zastoupení Hyundaie oznámilo, že na konci roku 2017 přijde v pořadí třetí karosářská varianta populárního modelu i30. Půjde o fastback, tedy z hlediska designu hezčí variantu klasického liftbacku. A v hledáčku nebude nic menšího než nejprodávanější škodovka.

Foto: Hyundai

Hyundai i30

Článek

Fastback má stejně jako liftback výklopnou záď a čtvery dveře, vypadá ale obvykle emocionálněji a nabízí velmi podobnou praktičnost jako liftback. Typickým představitelem je třeba Audi A5 Sportback, v minulosti třeba nádherná Tatra 87.

Největším konkurentem pro model s interním označením i30 fastback bude octavia (liftback), jakkoliv zástupci korejské značky ji za hlavního soupeře nepovažují a chtěli by se více soustředit na luxus a prémiovost částečně na úkor praktičnosti. Bližší informace ale zatím nejsou známé. Výroba bude probíhat v nošovickém závodě.

V polovině prosince začne Hyundai v Nošovicích montovat třetí generaci modelu i30. Ta se začne prodávat zkraje nového roku, kdy bude zveřejněn i ceník. Zhruba v polovině příštího roku dorazí i30 v karosářské verzi kombi.

V příštím roce podle mluvčího plánuje nošovická automobilka vyrobit 350 000 vozů, což je její maximální kapacita. Stejný počet vyrobila i letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám