Hlavní obsah

Citroën dá auto zadarmo, když se o něj lidé podělí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo bude sdílet svůj nový citroën ve službě TravelCar, ten bude mít levnější auto. Extrémem je možnost až získání auta zcela zdarma, pokud jej majitel poskytne na 20 dní v měsíci.

Foto: Citroën

Citroën C1

Článek

V době, kdy stále více majitelů aut lákají nové nabídky mobility (spolujízda, sdílení automobilů atd.), aby ušetřili náklady za auto, se Citroën chystá spustit nabídku dlouhodobého pronájmu automobilů společně s TravelCar.com.

Tato nová nabídka operativního leasingu, kterou vyvinula banka PSA Finance France a která bude spuštěna v lednu 2017, umožní zákazníkovi nechat auto v jednom z partnerských míst platformy TravelCar.com v době, kdy ho nepoužívá. TravelCar.com se pak o všechno postará: pronájem auta třetím stranám, pojištění, odměna zákazníkovi za každý ujetý kilometr atd. Toto řešení na klíč je velmi pružné a zákazníkovi umožňuje používat nebo sdílet své vozidlo, jak chce a zcela jednoduše, bez přímé interakce mezi ním a těmi, kdo si auto půjčují.

Čím více zákazník sdílí své auto, tím víc vydělá. Kromě toho, pokud zákazník souhlasí s tím, že své auto poskytne na 20 dní v měsíci, služba se zavazuje vyplatit mu zaručený minimální příjem (a to i v případě, že si vůz během těchto 20 dní nikdo nepůjčí), který zcela vykompenzuje nájemné za Citroën C1 (149 €/měsíc), takže měsíční náklady na auto pro zákazníka činí 0 €.

Je třeba zmínit i to, že tato nabídka se bude od ledna 2017 vztahovat na všechny modely řady Citroën (celková kompenzace nájemného zaručeným minimálním příjmem v případě poskytnutí auta na 20 dnů měsíčně však bude platit jen pro Citroën C1 VTi 68 s manuální převodovkou a bez příplatkové výbavy).

Sdílení aut – celosvětový trend

Automobilky vidí ve sdílení aut ohromný potenciál a trend budoucnosti. O sdílení aut už přemýšlí snad každá značka a mnoho z nich už na tom začalo pořádně pracovat. Tak například Mercedes už plánuje platformu pro sdílení soukromých aut zákazníků. [celá zpráva]

Volkswagen naproti tomu dokonce vytvořil celou novou značku, která má na sdílení aut pracovat a vytvořit z něj ohromný kolos. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám