Hlavní obsah

Volvo ukázalo V90 v policejní úpravě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo je tradiční dodavatel nejen pro švédskou policii. Automobilka vlastněná čínskou společností Zhejiang Geely tak nyní ukázala nové kombi V90 v policejní úpravě.

BEZ KOMENTÁŘE: Švédská policie bude používat Volvo V90Video: Volvo

 
Článek

Volvo neuvedlo, jaký motor je pod kapotami policejních vozů ani kolik jich represivním sborům plánuje dodat. Jisté je pouze jen to, že dodávky začnou příští rok. Volva coby služební auta používá policie kromě domovského Švédska také v Norsku, Itálii, Velké Británii nebo Nizozemsku.

Volvo V90 se dodává pouze se čtyřválcovými motorizacemi, podobně jako sedan S90 nebo SUV XC90. Základní agregát má objem dva litry a výkon 187 kW (označení T5). Výkonnější verze T6 nabízí 235 kW a špičkový motor T8 pak nabídne k přeplňování i plug-in hybridní elektromotor. Souhrnný výkon zde bude 300 kW. Naftové motory pak nabídnou výkony 140 a 173 kW.

Policejní V90 má upravený podvozek pro dynamičtější jízdu, větší jsou i brzdy. Zda narostl výkon motoru, automobilka neuvedla. Přestavba na policejní verzi trvá týden, provádí se ve švédské Torslandě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám