Hlavní obsah

Starý Chevrolet Chevelle ožil moderní technikou

Pro tuningovou výstavu SEMA v USA připravila sama automobilka Chevrolet jednu luxusní specialitu. Vzala starý Chevrolet Chevelle z roku 1969 a dovnitř vložila moderní soudobou techniku, a to rovnou nejlepší, jakou má.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Chavelle Slammer

Článek

Nádherný klasický Chevrolet Chevelle samozřejmě prošel kompletní rekonstrukcí karoserie. Všechny díly karoserie jsou nově nalakované nebo pochromované. Ale to, co je uvnitř, je ještě důležitější. Ukrývá se tady totiž vidlicový osmiválec Small Block LT376/535 z Chevroletu Corvette Z06. Tady má navíc dalších 56 kW (75 koní), takže výsledný výkon se vyhoupl na 399 kW (535 koní).

Foto: Chevrolet

Chevrolet Chavelle Slammer

Samozřejmě že tuhle porci síly a hlavně točivého momentu (881 Nm) by nepřenesla původní převodovka, a tak je tu vložena nová, automatická čtyřstupňová SuperMatic 4L75-E.

Auto sedí proklatě nízko, a to přestože jsou nasazena osmnáctipalcová chromovaná kola vpředu, a vzadu s průměrem dokonce dvacet palců. Může za to vzduchové pružení, které dokáže přimáčknout auto pěkně nízko.

Interiér je také změněný. Sedačky z corvetty tu nahradily ty původní, vše je obšito červenou kůží nebo lakováno do ostré rudé barvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám