Hlavní obsah

Růžové BMW jako speciální nabídka pro Japonce

Speciálních edic automobilů je na světě hromada. Ale v Evropě ani v USA se nedělá tolik zvláštních limitovaných řad jako v Číně a Japonsku. Příkladem budiž růžové BMW pro zemi vycházejícího slunce.

Foto: BMW

BMW 750Li Rose Quartz

Článek

V Japonsku je odbyt se speciálními vozy asi na nejvyšší příčce vůbec. Zajímavé až bláznivé kreace tu najdou kupce, protože jsou prostě originální. A když je to originální luxusní BMW sedmičkové řady, které ukazuje, že prostě na to máte, je to naprosto nejlepší.

A tak BMW pro Japonsko připravilo zvláštní řadu 750Li Rose Quartz. Je to taková originálně-neoriginální verze. Karoserie je totiž nastříkaná barvou Rose Quartz, která ovšem je v nabídce jak BMW Individual, tak i dalších značek z koncernu. Takže si ji může majitel nechat nastříkat třeba na Rolls-Royce Phantom. Stejně tak jsou na tom i kola s ultratenkými paprsky. Jediné, co je na karoserii opravdu originální, je zvětšená plocha chromovaných prvků.

Stovka za 4,7 sekundy

Interiér je opět výrazně vylepšen, ale zase v duchu BMW Individual. Takže je tu použita kůže Merino s lakem Smoke White, alcantara nebo černý volant a růžové doplňky. A jelikož je to sedmička v prodloužené verzi, hlavní pozornost se zaměřuje na ty vzadu. Ti mají speciální sedačky s polohováním, vyhříváním, větráním i masážní funkcí. Je tu i bar, superaudiosystém Bowers & Wilkins Diamond se šestnácti reproduktory nebo panoramatická prosklená střecha.

Pod kapotou je připraven k práci vidlicový osmiválec o objemu 4,4 litru s výkonem 330 kW (450 koní) a točivým momentem 650 Nm. Na stovku tahle růžová obří kráska vysprintuje za 4,7 sekundy.

Cena vozu je stanovena na dvacet miliónů jenů, což je v přepočtu 4,8 miliónů korun. Všechny vozy jsou určeny pro japonský trh, ale vzhledem k tomu, že prakticky cokoliv použité v edici je v nabídce i BMW Individual, není složité si podobný vůz nakonfigurovat. Tak kdo má rád růžovou…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám