Hlavní obsah

Nejvýraznější auto v Paříži? Obří kupé Mercedes-Maybach 6

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obří červené kupé působilo na pařížském autosalonu jako zjevení. Mezi všemi SUV a nenápadnými auty svítilo jako maják na noční obloze. A při živém setkání působí tato studie ještě pompéznějším dojmem než na monitoru počítače.

Vision Mercedes-Maybach 6Video: Novinky

 
Článek

Celek 5,7 metru (!) dlouhého kupé s rudým lakem korunují průhledná 24palcová kola. Na výšku má jen 1328 mm, široký je vcelku běžných 2100 mm. Tohle je jeden z nejzajímavějších konceptů desetiletí.

Kapota je dlouhá, že by pojmula klidně dva osmiválce, o pohon se ovšem starají elektromotory. Množné číslo je na místě, poněvadž jsou hned čtyři. Jejich celkový výkon je stejně monstrózní jako celé auto - 550 kW neboli 748 koní.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes Maybach Vision 6

Zrychlení na stovku zvládne Mercedes-Maybach 6 pod čtyři sekundy, nejvyšší rychlost je elektronicky omezená při 250 km/h. Baterie mají kapacitu 80 kWh, automobilka uvádí dojezd až 500 kilometrů, dle přesnější americké metodiky EPA je to 320 km.

Uvnitř hypermoderního interiéru je obří displej s promítáním na čelní sklo a dále luxusní materiály včetně pravého dřeva, zlatých dekorů nebo té nejkvalitnější pravé kůže. Uvnitř je místo pro 2+2 cestující.

Obří kupé je zatím pouze ve fázi studie, se sériovou výrobou se v této podobě nepočítá.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes Maybach Vision 6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám