Hlavní obsah

BMW nakonec do Paříže novou řadu 5 nepřivezlo, jen koncept SUV

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všeobecně se předpokládalo, že BMW do Paříže přiveze novou řadu 5, kterou v posledních měsících sem tam zachytili špionážní fotografové. BMW ale přivezlo jenom koncept dalšího SUV, na řadu 5 si tak budeme nejspíš muset počkat na listopad na autosalon v Los Angeles.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW Concept X2 (2016)

Článek

Jestli je něco pro letošní nejstarší autosalon světa příznačné, je to záplava nových SUV. Jsou všude, často v sériovém provedení. A teď nemluvíme o „SUV ofenzívě” škodovky, protože přerostlá auta letos jednoznačně dominují nad těmi „normálními” modely.

Novinka od BMW se oficiálně jmenuje Concept X2 a v rozlehlém stánku s mnoha M modely má vyhrazeno speciální obří místo. Určitá pachuť nad absencí nové „pětky” je hmatatelná, na druhou stranu, tohle auto nevypadá věru zle.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW Concept X2 (2016)

Na vlastní oči nelze novému konceptu upřít odvahu, kterou umně mixuje s postupy, které mnichovská automobilka používá v případě již sériových provedení svých sportovně-užitkových modelů.

Předek vzdáleně připomíná třeba současnou X1, má ale výraznější světlomety, agresivnější přední masku a fascinující otvory pro přívod vzduchu. Úzká zpětná zrcátka nebo obří kola celkový dojem z tohoto kupé (má opravdu jenom jeden pár dveří) ještě vylepšují. Malá výška zadního okna a horizontální linie studii Concept X2 opticky snižují.

BMW nesdělilo, zda se tento koncept dostane do výroby.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW Concept X2 (2016)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW Concept X2 (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám