Hlavní obsah

Bude se někdy vyrábět? Lexus ukázal dynamicky tvarovaný koncept UX

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíli před Paříží přináší Lexus první fotografii nového konceptu UX. Je to crossover hodně dynamických tvarů a ostrých hran. Bude se vyrábět? My říkáme, že ano.

Foto: Lexus

Lexus UX Concept

Článek

Už na konci května jsme vám oznamovali, že model Lexus CT200h je takový propadák, že jej značka stáhne z nabídky. Co s autem, které má naprosto stejnou techniku jako o třetinu levnější Toyota Auris hybrid? Samozřejmě, že tohle zákazníci věděli a prostě za logo Lexus si tolik připlácet nechtěli. Tohle není Mercedes. [celá zpráva]

A tak Lexus plánuje nový model, a jak jsme vám říkali, má to být crossover, tedy něco mezi osobním autem do města, SUV, kombíkem, kupé… Prostě takový mix od všeho. Říkali jsme, že nové auto se může klidně podobat staršímu konceptu LF-SA. Tak se podívejte na koncept UX (zatím jen zezadu) a srovnejte s LF-SA.

Foto: Lexus

Lexus LF-SA

Už vidíte ty ostré hrany? Jistě, starší koncept je krátký a nevyužitelný (jen 3,43 m). To UX bude určitě o metr delší, protože stojí na podvozkové platformě Toyoty C-HR.

Takže bude se UX vyrábět? Zcela určitě ano. Vždyť nedávno proběhla médii zpráva, že Toyota si nechala patentovat jména UX200, UX250 a UX250h. Takže se seznamte, tohle je nové auto od Lexusu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám