Hlavní obsah

Bugatti prodalo první chiron včetně unikátního konceptu, cena přesáhne 200 miliónů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti se rozhodlo prodat svůj koncept Vision Gran Turismo, který je jediný na světě. Součástí prodeje za nespecifikovanou cenu byl i první vyrobený chiron, který se ve světové premiéře ukázal letos v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: Bugatti

Vlevo chiron, vpravo koncept Vision Gran Turismo

Článek

Majitelem obou vozidel se stal saúdský princ Bader bin Saud, který je obě koupil za nezveřejněnou cenu. Vzhledem k tomu, že samotný chiron bez jakýchkoliv příplatků stojí 65 miliónů korun, odhadujeme celou transakci na více než 200 miliónů korun. Za ty saudský princ dostane jednak unikátní, funkční koncept Vision Gran Turismo, a rovněž první chiron. Ostatní multimilionáři si totiž musí počkat až do podzimu, kdy se k zájemcům složivším zálohu postupně začnou dostávat první kusy.

Osmilitrový šestnáctiválec dopují v chironu čtyři turbodmychadla, výkon činí neuvěřitelných 1500 koní (1103 kW). Stejné hodnoty, tedy 1500 newtonmetrů dosahuje i točivý moment. Motor je spojen s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech čtyř kol.

Bugatti od zahájení prodeje registruje na dvě stovky závazných objednávek. Cena jednoho chironu bez příplatků za další výbavu dosahuje částky 65 miliónů korun. Koncept bude včetně prvního prodaného chironu v polovině srpna vystaven na slavné výstavě Pebble Beach Concours d’Elegance v Kalifornii.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Bugatti Chiron

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám