Hlavní obsah

Závodní fabia se převlékla do upírského, prohlédněte si ji na exkluzivním videu

Novinky, maž
Aktualizováno

Na nadcházející Rally Bohemia, která se koná tento víkend v okolí Mladé Boleslavi, pojede posádka Kopecký/Dresler s černou Fabií R5 a nikoli tradiční bílo-zelenou. Jde o poctu sci-fi hororu Upír z Feratu, jenž měl premiéru před 35 lety. Novinky.cz získaly k modelu R5 Ferat exkluzivní video.

Škoda Fabia R5 FeratVideo: Škoda Auto

 
Článek

Před dvěma lety tovární posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler řídila Fabii S200 v retro červeno-bílé kombinaci, letos na „bohemce” předvedou svou Fabii R5 v hodně netradičním černém provedení a s černo-rudým písmenem F na kapotě. Na zatím jediné zveřejněné fotografii působí soutěžní automobil zvláštně, výsledné hodnocení je ale dobré nechat až po prvním „živém” kontaktu.

Soutěžní speciál oslavuje 35. výročí sci-fi hororu Upír z Feratu. Automobil, který místo benzínu jezdil na krev, vznikl coby jediný prototyp. Navrhl jej český umělec Theodor Pištěk, který později dostal Oscara za kostýmy k filmu Miloše Formana Amadeus.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R 5 (2015)

Automobil, který si zahrál ve filmu, bude k vidění ve škodováckém muzeu v Mladé Boleslavi. Závodní Fabii R5 pak bude možné vidět po celou sobotu a neděli na rychlostních zkouškách v okolí Mladé Boleslavi.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Oba modely si můžete prohlédnout ve škodováckém muzeu v Mladé Boleslavi.

„Je to super akce. Myslím, že naše černá Škoda Fabia R5 bude pro fanoušky jedinečný motiv k fotografování. Pro nás je ale nejdůležitější, abychom na Rally Bohemia byli stejně úspěšní jako dosud a abychom dále posílili své vedení v českém mistrovství. Cílem je čtvrté vítězství v sezóně,“ řekl Jan Kopecký.

Mimochodem, od roku 2009 zde vyhrávaly výhradně tovární týmy Škoda. Rally Bohemia se od svého prvního ročníku v roce 1974 až do roku 1985 jmenovala Rally Škoda. Cílem bylo otestovat škodovky v extrémních podmínkách, celkem v prvních ročnících měl závod včetně přejezdů až 1800 kilometrů.

Foto: Škoda Auto

Škoda 110 Super Sport Ferat, typ 724 (1971). Původně bílý, pro filmové potřeby černě přestříkaný sportovní automobil, známý především jako hlavní hrdina filmu Upír z Feratu, 1981.

Anketa

Líbí se vám černá Fabia R5?
Ano
92,7 %
Ne
7,3 %
Celkem hlasovalo 1037 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám