Hlavní obsah

Škoda ukázala sériový kodiaq na prvních skicách

Jak bude vypadat Škoda Kodiaq v sériové podobě? První nákresy prozrazují, že bude velmi podobná konceptu VisionS. Karoserie se bude lišit jen v maličkostech.

Foto: Škoda Auto

První nákresy sériové Škody Kodiaq

Článek

Už na podzim se představí nové velké SUV, které se bude jmenovat Kodiaq. V karoserii dlouhé 4,7 metru se usadí pohodlně až sedm cestujících. Základ ovšem bude s pěti sedadly a pohonem předních kol. Sedm sedadel a pohon 4x4 bude za příplatek.

První nákresy prozrazují, že Škoda se odchýlila od konceptu VisionS jen velmi málo. Nejmarkantnější změna je na zádi, kde se světla trochu rozšíří, aby zde mohlo být použito typické červené C. V přední části zůstanou dělená světla, změní se vstupy vzduchu v nárazníku.

Foto: Škoda Auto

První nákresy sériové Škody Kodiaq

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS (2016)

Interiér samozřejmě bude zcela jiný, než tomu bylo u konceptu. Očekáváme, že se sem dostane standardní koncernový interiér, ovšem s velkým centrálním displejem navigace. Displej by měl dělit výrazně prostor na zónu řidičovu a spolujezdce. Bohužel kresby interiéru zatím Škoda neuveřejnila.

Technika bude založena na modulární platformě MQB, tedy podobná Volkswagenu Tiguan, ale rozvor bude výrazně delší. Pohon všech kol bude zajišťovat mezinápravová spojka Haldex páté generace. Nabídka motorů by měla připomínat tu ve Škodě Superb. Základem by měl být čtyřválec 1.4 TSI s výkonem 92 kW. Očekává se, že v budoucnu se Škoda Kodiaq stane i plug-in hybridem.

Představení vozu bude na podzim tohoto roku a prodej začne začátkem roku 2017. Ceníky tak můžeme očekávat někdy před koncem roku 2016.

Foto: Auto Škoda, ČTK

Interiér konceptu Škoda VisionS

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám