Hlavní obsah

Honda CR-Z definitivně končí, poslední kusy jsou ve speciální edici

Když byla v roce 2010 představena Honda CR-Z, byl to pro značku skoro zázrak. Tolik objednávek najednou zahltilo továrnu. Jenže počáteční nadšení opadlo a CR-Z pak klopýtalo pod hranicí rentabilnosti. A tak končí.

Foto: Honda

Honda CR-Z Final Label

Článek

Už dávno není vidět v evropských cenících toto malé kupé s hybridním motorem. Už dávno ho sem Honda nedováží, protože tu prostě nebylo prodejné. V USA a v Japonsku to bylo auto stále žádané, ale i tak už nedokázalo splnit očekávané cíle. Ani zdaleka ne.

A tak tu máme speciální edici Final Label, která je určena pro Japonsko. Pro zemi, kde jako poslední bude CR-Z nabízeno. Za 2 800 000 jenů (asi 620 000 Kč) bude vůz velmi pěkně vybaven.

Foto: Honda

Honda CR-Z Final Label

To, že bude mít plakety a prošívání Final Label, je jen marginální věc. Auto ale kromě bílého, žlutého a černého laku dostane i speciální modrý lak Monotone Blue, nejlepší autorádio, klimatizaci, velká sedmnáctipalcová kola apod. V nabídce bude jak manuální, tak i automatická převodovka CVT.

O tom, zda bude auto pokračovat v nějakém nástupci, zatím ještě nepadlo ani slovo. Bohužel to vypadá, že nás čeká další „úmrtí“ jména CR-Z. Takže nezbývá než se rozloučit a doufat, že jednoho dne se zase setkáme a třeba s lepší technikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám