Hlavní obsah

Lamborghini slaví padesátiny vozu Miura

Je to už padesát let, kdy se narodilo jedno z nejúžasnějších aut světa – Lamborghini Miura. Oslavy začaly. Začaly nenápadně. Třeba tím, že auto vyrazilo do průsmyku St. Bernard.

BEZ KOMENTÁŘE: Lamborghini Miura ve filmu The Italian JobVideo: H.C.E.

 
Článek

Ptáte se, co je na tomto průsmyku tak zvláštní? Přece jeho silnice, která se na čtyři minuty stala nejslavnějším pozadím pro automobil, který se tímto zapsal do srdcí všech lidí. První čtyři minuty slavného filmu z roku 1969 Italian Job, kde si hlavní roli zahrál Michael Caine, je totiž jak reklama na tuto silnici a především právě na Lamborghini Miura. Úvodní sekvence filmu se tak stala jednou z nejslavnějších ve světě automobilových fandů.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Miura v St.Bernardu

A tak se na stejné místo vypravilo Lamborghini s dvojicí miur z továrního muzea. Za volantem ovšem seděli inženýři Gian Paolo Dallara a Paolo Stanzani, kteří stáli za technikou tohoto úžasného sporťáku s motorem uloženým uprostřed a doprovod jim dělal Marcello Gandini, autor designu vozu.

Foto: Lamborghini

Gian Paolo Dallara, Marcello Gandini a Paolo Stanzani a Lamborghini Miura v St.Bernardu

Foto: Lamborghini

Lamborghini Miura v St.Bernardu

Pokud jste se podívali na video, jistě vám přišlo líto, jak nakonec Lamborghini Miura ve filmu dopadla. Dopadla dobře. Nebojte. Filmaři tehdy koupili dvě auta – jedno nabourané, které pak obětovali a jedno funkční. To funkční po natáčení zmizelo ze scény a ztratilo se někde ve světě. Nedávno ale na něj narazil jeden nadšenec. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám