Hlavní obsah

Seat v Česku přestal prodávat ibizu kombi

Novinky, maž

Český trh přišel o další z nemnoha kombíků v segmentu nejlevnějších automobilů. Ibizu si už ve variantě ST v Česku nekoupíte, na výběr je výhradně hatchback a to buď ve třídveřové, nebo pětidveřové variantě.

Článek

Seat Ibiza se v aktuální generaci představil v roce 2010, loni prošla tato modelová řada drobným omlazením. V ceníku tuzemského importéra ale nově najdete pouze hatchback, a to včetně sportovně střižené třídveřové verze. Kombi z nabídky zmizelo, k objednání je ale třeba v Německu nebo na Slovensku.

„Na českém trhu nebude Ibiza ST nadále nabízena,” potvrdila Novinkám informaci Zorka Mašková z tuzemského zastoupení Seatu.

Seat prodal v letošním roce (leden - duben) celkem 869 verzí malé ibizy. Statistiky SDA ovšem nerozlišují, o jakou karosářskou verzi se jednalo. Seat v kategorii malých vozidel obsadil v Česku průběžné páté místo, nejprodávanějším modelem v segmentu je Škoda Fabia (7515 kusů).

V segmentu malých vozidel tak jsou pouze dva kombíky - Renault Clio Grandtour a již zmiňovaná Škoda Fabia Combi. S cenovkou do 250 tisíc korun lze do seznamu zahrnout i Dacii Logan MCV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám