Hlavní obsah

Originální koncept od Audi má vyzrát na zácpy ve městech

Když uvíznete v koloně aut a nevidíte její konec, leckdy byste raději zaparkovali a projeli to třeba na koloběžce. A vlastně proč ne? Nebo ještě pohodlněji – na elektrické koloběžce/longboardu.

Audi connected mobility conceptVideo: Audi

 
Článek

Koncept od Audi ukázaný na pekingském autosalonu je pro čínská megaměsta ideální. V Pekingu, Šanghaji, Xianu, Nanjingu… Tam všude jsou nekonečné kolony aut. A tak koncept, kdy je možné vytáhnout longboard ze speciálního šuplíku v nárazníku Audi Q3, které se nedávno začalo na čínském trhu prodávat, není tak úplně od věci.

Foto: Audi

Audi connected mobility concept

Foto: Audi

Audi connected mobility concept

Navíc tohle je opravdu zajímavý longboard, protože je elektrický. Má na délku 1,05 m a uvnitř se skrývají akumulátory dobíjené z automobilu. Dojezd na jedno nabití je 12 km a maximální rychlost je 30 km/h. Navíc to nemusí být jen longboard, ale dá se rozložit do podoby koloběžky.

Audi navíc doplnilo celý koncept speciální navigací, která dokáže v případě nutnosti najít nejbližší volné parkování a pak „přeladit“ navigační systém na longboardovou trasu. Navíc si zapamatuje, kde bylo auto zaparkováno a klidně pak majitele odnaviguje zase zpátky.

Co na tenhle nápad říkáte?

Anketa

Jak se vám líbí nápad s elektrickým longboardem jako součástí auta?
Super nápad!
39,2 %
Raději obyčejnou koloběžku
1,7 %
Hrozná ptákovina
59,1 %
Celkem hlasovalo 1119 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám