Hlavní obsah

Mazda CX-4: novinka pro Čínu

Na čínském trhu Mazda už figuruje řadu let, ale vážnější úspěchy tam nezaznamenala. Možná se to změní s novým modelem CX-4, který je zatím určen výhradně pro tamní trh.

Foto: Mazda

Mazda CX-4

Článek

Mnohokrát bylo propíráno nové SUV, které Mazda uváděla konceptem koeru. Dlouho jsme ale čekali, jaký vůz to ve skutečnosti bude, kde se představí a komu bude určen. Pekingský autosalon odhalil odpovědi na většinu informací, ale pořád zbývá ještě něco dodat. Ale o tom až později.

Auto stojí na podvozku Mazdy CX-5, má tedy rozvor 2,7 m. To jsme tušili už z konceptu. Ostatně z něj si vzal sériový vůz vlastně všechny rozměry: 4,6 × 1,9 × 1,5 m. Design samozřejmě je trochu civilnější, ale jinak se velmi podobá konceptu – je to dlouhé, široké a velmi nízké SUV. Navíc střecha se vzadu velmi rychle svažuje, takže neočekáváme, že by na zadních místech bylo spoustu místa na hlavu. Alespoň že světlá výška je dostatečná – 20 cm.

Foto: Mazda

Mazda CX-4

Foto: Mazda

Mazda CX-4

Pohled do interiéru odhalí, že byla zrušena ruční brzda a nahradila ji elektronická varianta. Uprostřed přístrojové desky pak samostatně stojí sedmipalcový displej infotainmentu.

Pod kapotou se objevují dva benzínové čtyřválce. Slabší má objem dva litry s parametry 116 kW a 202 Nm, silnější má o půllitr víc a 141 kW s 252 Nm. Mazda také dala k dispozici spotřebu, která činí u slabší verze v průměru 6,2 l benzínu na 100 km, u silnější 7,2 l.

Foto: Mazda

Mazda CX-4

Foto: Mazda

Mazda CX-4

Mazda zatím uvedla CX-4 jako model pro Čínu. Nikde však nepadlo slovo „výlučně“. Mazdu v Evropě hodně táhne CX-5 a posílení na poli SUV by firmě jistě pomohlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám