Hlavní obsah

Mini s výkonem maxi sporťáků

Jedno z nejlepších sportovních aut, které bychom si přáli pod stromeček, je Mini John Cooper Works (Mini JCW). Jenže co když je těch 170 kW (231 koní) málo? Pak je tu Manhart s úpravou F300.

Foto: Manhart

Manhart Mini JCW F300

Článek

Tohle auto je skutečná motokára na kolech. A i když je stále robustnější, větší, těžší, výkonnější, stále je to pravé mini, které bychom chtěli mít v garáži. Je jen málo aut, která dodají za ty peníze tolik radosti. Ale někdy se může zdát, že těch 170 kW je málo. A těch 320 Nm také není moc. A tak je třeba navštívit nějakého specialistu, který má na to lék.

Foto: Manhart

Manhart Mini JCW F300

Foto: Manhart

Manhart Mini JCW F300

Ten lék má například Manhart, který slaví 30 let své existence. Mini s označením F300 je jednou z oslav. A oslavili to řádně. Nový výfuk Remus, upravená jednotka a velký mezichladič stlačeného vzduchu jsou moc pěkné dárky. Ty ve výsledku dají 221 kW (300 koní) a 470 Nm.

Jak už to u těchto úprav bývá, někdy se výrobce nedívá na to, kolik bude auto jezdit maximálně a jak zrychlí. Ale věřte, že zrychlení na stovku za 6,3 s, jak to umí sériovka, tohle auto hravě překoná. Pokud se ptáte, kolik stojí, tak zvýšení výkonu přijde u Manhartu na 1773 euro (asi 48 000 Kč).

A k tomu si můžete přidat třeba tato krásná zlatá devatenáctipalcová kola, karbonové rozpěry mezi tlumiči, nové pružení KW, polepy… To už je na přání každého.

Foto: Manhart

Manhart Mini JCW F300

Foto: Manhart

Manhart Mini JCW F300

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám