Hlavní obsah

Na legendární Nordschleife od soboty opět neplatí rychlostní limity

Novinky, maž

Legendární závodní okruh Nürburgring po loňské smrtelné havárii prošel několika stavebními úpravami a až do začátku dubna v těchto úsecích platilo rychlostní omezení. To se od druhého dubna mění a po okruhu je možné prohánět se neomezenou rychlostí.

Foto: pro Novinky.cz Jan Černý (C.V.G. Praha)

Severní smyčka legendárního okruhu Nürburgring

Článek

V oblasti Flugplatzu, kde se vznesl do vzduchu závodní Nissan GT-R a zabil diváka, majitelé okruhu provedli stavební úpravy. Nyní by tento úsek měl být bezpečnější. Od soboty druhého dubna tak padly rychlostní limity a po okruhu je možné prohánět se neomezenou rychlostí.

Na okruhu jsou nové divácké zóny a bezpečnostní úpravy, jež posvětily mezinárodní automobilová federace FIA a německá organizace DMSB.

Severní smyčka je naprosto originální, žádný závodní okruh nemá ani zdaleka její délku (22 kilometrů), nebezpečnost (svodidla instalovaná v sedmdesátých letech jsou občas pouhý metr od samotné silnice). Často nevidíte za horizont, okruh klikatící se lesem má rovněž velké převýšení (300 metrů) a úsek se stoupáním 18 stupňů (takže si připadáte jako na horské dráze).

Ostatně celou trať lemují husté lesy, odtud přezdívka Zelené peklo, kterou jako první na adresu zdejšího okruhu pronesl v roce 1961 trojnásobný vítěz Formule 1 sir Jackie Stewart.

Na slavný závodní okruh jsme loni vyrazili v Octavii RS 230. [celá zpráva]

Škoda Octavia RS 230 Nordschleife (on board)Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám