Hlavní obsah

Lada Niva bude i s pěti dveřmi

Legendární Lada Niva žije a zdá se, že má našlápnuto k dalšímu velkému úspěchu. Po uvedení verze Urban, která je extrémně úspěšná, se nyní objevuje i verze s pěti dveřmi.

Foto: Lada

Lada 4x4 Urban 5d

Článek

Podle ruských stránek fanoušků Lady 4x4 (u nás se prodává pod názvem Niva) lada4x4.net se připravuje nový pětidveřový model na bázi verze Urban. To je vlastně civilnější a luxusnější verze klasického terénního offroadu, kterou poznáte třeba podle plastové čelní masky nebo šestnáctipalcových kol z lehkých slitin.

Foto: Lada

Lada 4x4 Urban 5d

Urban ale také nabízí bohatou vnitřní výbavu, takže tu našla místo automatická klimatizace, elektricky ovládaná okna i zrcátka, nové čalounění sedadel a auto má i neviditelné vylepšení – lepší zvukovou izolaci.

Pětidveřové provedení má tohle všechno samozřejmě také. Prodloužená karoserie s dalším párem dveří ovšem neznamená nějaké zvětšení výkonu motoru. Stále jde o ten samý čtyřválec o objemu 1,7 l s výkonem 63 kW. Přes pětistupňovou převodovku přenáší sílu na všechna kola.

Foto: Lada

Lada 4x4 Urban 5d

Cena vozu je v Rusku 552 100 rublů, což je v přepočtu asi 195 000 korun, což je asi o 15 000 korun méně, než stojí třídveřová verze. Na trh vstoupí vůz v půlce dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám