Hlavní obsah

Alfa Romeo Giulia má zpoždění údajně kvůli špatným nárazovým testům

Novinky, maž

Alfa Romeo Giulia se s velkou slávou ukázala loni v září na frankfurtském autosalonu. Italové do Frankfurtu přivezli pouze vrcholné provedení Quadrifoglio Verde. Ani o půl roku později si tento model nelze koupit a automobilka neuvedla zatím ani přibližný čas, kdy to půjde.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia

Článek

Nyní podle stránek Automotive News je příčina dlouhého čekání vskutku nemilá - nový model italské automobilky totiž nesplnil interní nárazové testy. A to dokonce hned ve třech „kategoriích” - tedy při čelním, bočním a zadním nárazu. Inženýři musí automobil přepracovat, což znamená odklad o dalších šest měsíců.

Podle nových plánů se Giulia QV začne vyrábět poslední březnový den, standardní verze pak začnou nabíhat od června. Verzi QV (Quadrifoglio Verde) pohání vidlicový šestiválec 3,0 biturbo naladěný na 375 kW, tj. 510 koní. Stovku s tímto vrcholným motorem zvládne nová alfa za fantastické 3,9 sekundy. Nejvyšší rychlost činí 307 km/h.

Giulia je první Alfou postavenou na nové modulární platformě Giorgio, která je určena pro vozy s motorem vepředu a pohonem zadních nebo všech čtyř kol. V budoucnu na stejné platformě vznikne kromě sedanu i historicky první SUV od Alfy Romeo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Alfa Giulia QV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám