Hlavní obsah

Na BMW M4 GTS bude možné objednat karbonová kola, stojí jako fabia

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od jara letošního roku bude možné na model BMW M4 GTS objednat karbonová kola. Mezi produkčními auty jde o unikát. Proti již tak lehkým kovaným ušetří kola z karbonu celkem sedm kilogramů.

Foto: BMW

Karbonová kola M Carbon Compound

Článek

Mnichovská automobilka BMW nová kola nazývá M Carbon Compound. Technicky jde o kombinaci uhlíkových kompozit a kované hliníkové slitiny (CFRP).

Na neodpružené hmotnosti nová kola uspořila sedm kilogramů. Kromě praktičnosti je velice povedený i design kol se sedmi paprsky.

Foto: BMW

BMW M4 GTS (2015)

Speciálně pro tato kola byly vyvinuty sportovní pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2. Vpředu mají rozměry 265/35 ZR19, vzadu pak 285/30 ZR20.

Celá sada, tj. čtyři karbonová kola a pneumatiky přijde na závratných 333 767 korun. Předpokládáme, že - i přes vysokou cenu - se v budoucnu objeví i v dalších modelech od BMW.

Podrobnosti k unikátnímu modelu M4 GTS s výkonem 500 koní a s chlazením pomocí vstřikování vody najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám