Hlavní obsah

Ford zahájil výrobu Focusu RS, letos chce prodat 41 tisíc sportovních aut

Novinky, maž
Aktualizováno

Třetí generace Fordu Focus RS patří k nejzajímavějším autům, která se letos začnou prodávat na českém trhu. Objednávat jej bylo možné už od loňského září, nyní modrý ovál konečně spustil výrobu.

Foto: Ford

Ford Focus RS

Článek

Od září eviduje Ford 3100 objednávek na nový Focus RS, z toho 61 z České republiky. Prodejní cena se vešla pod milión korun (945 900 korun) a obsahuje vše důležité.

Připláceli bychom maximálně za skořepinová sportovní sedadla (v základu máte Recara) nebo speciální lak, jinak vše podstatné – včetně 19palcových litých kol – je už v základu. O pohon se stará celohliníkový čtyřválec o zdvihovém objemu 2,3 litru – nabídne 350 koní (257 kW) a 440 Nm.

"Ford Focus RS se sice vyrábí na běžné lince, ale pak ještě putuje do centra speciálních úprav. Dodací lhůty mohou být čtyři i více měsíců. Do Česka se první kusy dostanou v březnu," uvedla pro Novinky.cz Kateřina Nováčková z českého zastoupení Fordu.

Foto: Ford

Ford Focus RS

Výroba nejrychlejšího focusu probíhá v německé továrně v Saarlouis v těsné blízkosti lucemburských hranic. Vyrábí se zde i standardní verze focusu nebo rodinný C-Max.

Letos chce Ford prodat 41 tisíc sportovních modelů, což je o 40 procent více, než kolik jich prodal v uplynulém roce.

Foto: Ford

Ford Focus RS se vyrábí v německém Saarlouis.

V nabídce má celkem pět sportovních modelů: Fiesta ST a Focus ST, nový mustang a nový Focus RS, nově se bude prodávat i supersportovní Ford GT. Ten pohání přeplňovaný šestiválec o výkonu 441 kW (600 k).

Cenu pro evropské trhy zatím Ford u modelu GT neuvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám