Hlavní obsah

Zlatem k luxusnějšímu rollsu

Kontroverzní tuningová firma Mansory představila nový výtvor. Jmenuje se Rolls-Royce Wraith Mansory Palm Edition 999 a ke zvýšení exkluzivity tu bylo použito zlato. Skoro všude.

Foto: Mansory

Rolls-Royce Wraith Mansory Palm Edition

Článek

Jestli chcete nějakou úpravu auta, která se nikde nedělá, pak jděte k Mansory. Postaví vám ho. Takže pokud třeba zatoužíte po nejvýkonnějším Rolls-Roycu všech dob, udělají vám ho. A pokud vás přestane bavit, uříznou mu střechu, předělají ho na pickup a dají mu sněhové pásy.

Trochu jsme si zapřeháněli, tohle se ještě nestalo. Ale možné to je. Mansory třeba v posledním voze ukazuje, že v jeho hledáčku jsou především arabští šejkové, pro které je zlato stejně tradiční jako třeba kaftan.

Foto: Mansory

Rolls-Royce Wraith Mansory Palm Edition

Palm Edition je totiž doplněné zlatem na hodně a hodně místech. Pozlacené kliky dveří, doplňky karoserie i nová dvaadvacetipalcová kola. Interiér je předělaný tak, aby tu ladilo zlato. Takže jsou tu šedivé koberečky a výplně dveří, bílé sedačky, tmavě ořechové obložení přístrojovky a samozřejmě zlato.

Logo RR pak bylo zcela odejmuto a nahrazeno novým. Tentokrát ne pozlaceným, ale skutečně vyrobeným z 24karátového zlata. Pokud tohle bude novým majitelům málo, Mansory podotýká, že v případě zájmu je možné vlastně všechny kovové povrchy auta pokrýt zlatem… Jistě chápete, že číslo 999 odkazuje na imaginární ryzost zlata.

Foto: Mansory

Rolls-Royce Wraith Mansory Palm Edition

A aby toho nebylo málo, tak vidlicový dvanáctiválec pod kapotou o objemu 6,6 litru dostal pořádný doping. Jeho výkon se zvedl o pěkných sto koňských sil na 730 HP (544 kW) a točivý moment vrcholí v 1000 Nm. S tím by prý RR Wraith měl zvládnout jet rychlostí až 300 km/h.

Pokud chcete jedno auto, měli byste si pospíšit. Bude jen devět vozů ve zlaté palmové úpravě. A cena se samozřejmě neuvádí. Ta je určena podle množství zlata použitého na voze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám