Hlavní obsah

Supersport do terénu se jmenuje Camal Ramusa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Terénních rychlých aut je stále více. Po Porsche a Bentley už plánují své SUV třeba Lamborghini nebo Maserati. Ale opravdový supersport se vším všudy, to tu ještě není. To Camal Ramusa...

Foto: Camal Studio

Camal Ramusa

Článek

Už jsme vám představovali zajímavou kreaci Zarooq Sand Racer, ale ve srovnání s tím, co vám chceme ukázat nyní, je to jen takové závodní sranda vozítko. Camal Ramusa je totiž Bugatti na vysokých kolech. Skutečně.

Základem auta, které pochází od firmy Camal z Turína, je Bugatti, ale ne Veyron. Podvozek a několik dalších dílů je ze starého modelu EB110. Použitý byl i 3,5litrový přeplňovaný dvanáctiválec, který přes šestistupňovou převodovku pohání zadní kola. To je do terénu trochu nevýhoda, mít jen pohon zadních kol a ještě s takovým agregátem.

Foto: Camal Studio

Camal Ramusa

Foto: Camal Studio

Camal Ramusa

V plánu je ale to, že přední kola bude pohánět elektromotor. Takže ve výsledku bude auto hybridem s výkonem kolem 800 koní.

Vůz má tvary jako Lamborghini postavené na terénní podvozek. Je 4320 mm dlouhý, 2020 mm široký a jen 1300 mm vysoký. To je slušná hodnota, ale především při dopočítání toho, že světlá výška vozu je 250 mm! S tímhle nárazníkem a úzkoprofilovými pneumatikami to nebude zas až takový expediční vůz, ale třeba nějakou tu dunu přeskočí.

Foto: Camal Studio

Camal Ramusa

Kdy bude auto postaveno na kola? Zatím nikdo neví. Je to jeden z projektů, které se objevily a čekají na marnotratného strýčka s naditým kontem. A když ho najdou, třeba se opravdu pár aut postaví. Ale kdo ví…

Reklama

Výběr článků

Načítám