Hlavní obsah

Šéfem technického vývoje Škody jmenován Strube, nahrazuje Welsche

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým členem představenstva mladoboleslavské automobilky Škoda Auto za oblast technického vývoje se stal dvaapadesátiletý Christian Strube. Nahrazuje Franka Welsche (51), kterého dozorčí rada německé automobilové skupiny Volkswagen jmenovala novým šéfem svého technického vývoje.

Foto: Škoda Auto

Christian Strube – nový šéf technického vývoje Škoda Auto

Článek

Strube vystudoval obor Lodní technika na vysoké škole ve Flensburgu a v koncernu Volkswagen pracuje od roku 1991.

Foto: Škoda Auto

Frank Welsch

Pracoval v technickém vývoji ve Wolfsburgu; mimo jiné byl vedoucím vývoje karoserií a vnitřních výbav společnosti Volkswagen de Mexico.

Od září 2012 byl Strube vedoucím vývoje karoserií značky Volkswagen. Přesně v té době nastupoval Frank Welsch do Škodovky šéfovat technickému vývoji.

Obří skandál odstartoval v září a způsobil personální zemětřesení

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 miliónů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí. Skandál se týká rovněž 1,2 miliónu vozů české divize Škoda Auto.

V reakci na největší skandál za 78 let své existence už Volkswagen provedl řadu personálních změn.

V září podal rezignaci na funkci dlouholetý generální ředitel skupiny Martin Winterkorn. Ze skupiny v říjnu odešel Winfried Vahland, který byl šéfem české Škody Auto a měl převzít vedení aktivit Volkswagenu v Severní Americe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám